A1 liga Herceg-Bosne M

Klub
Bod
1 KK Student 38
2 HKK Široki II 36
3 HKK Grude 35
4 HKK Posušje 35
5 HKK Tomislav 33
6 HKK Čapljina 30
7 HKK Zrinjski II 28
8 KK Vitez 27
9 KK Novi Travnik 22
10 KK Busovača 20
11 HKK Brotnjo 20
Ispis
E-mail

Akademija košarkaškog saveza Herceg Bosne u velikom stilu započela je ovaj vikend jedan društveno izuzetno značajan projekt. O značaju projekta dovoljno govori podatak da je 400 mladih košarkaša igralo svoje košarkaške utakmice, neki naravno i prvi put.

Košarkaški potencijal saveza je poznat diljem svijeta, a košarkaški poznavatelji jako dobro znaju danas tko je Stanko Barać, Bojan Bogdanović, Zoran Planinić i mnoga druga manje poznata košarkaška imena. Isto tako vrlo brzo će šira košarkaška publika upoznati i Darka Planinića, Borisa Baraća, Domagoja Bošnjaka, Marka Ramljaka, danas već standardne reprezentativce Hrvtaske u mlađim selekcijama.

Ovakav podatak potaknuo je prije svega dugogodišnje trenere mlađih kategorija u košarkaškim klubovima da se unutar košarkaškog saveza Herceg Bosne organiziraju u projekt pod radnim nazivom "Akademija" i da kroz mnogo organiziraniji rad i puno ozbiljniji natjecateljski pristup nastave sa stvaranjem mladih košarkaških talenata. Naravno ne manje značajna je i činjenica da na ovaj način u vremenu različitih društvenih problema u odrastanju mladih ljudi kod istih se potencira i razvija sportski duh i disciplina i tako se djeca sklanjju s ulice, a svoje slobodno vrijeme provode u košarkaškim dvoranama.

Ubrzo se očekuje i formiranje upravnog odbora "Akademije" kao i razrada cjelogodišnjeg plana i programa rada ove institucije. Hoče li politika, sponzori i državne institucije prepoznati ovaj projekt ostaje da se vidi, za sada kompletan teret pao je na leđa klubovima.

No to su pitanja kojima će se baviti u budućnosti sadašnjost je lijepa i izazovna, a popularizacija ovoga sporta zagarantirana. U svakom slučaju Košarkaški savez Herceg Bosne i njegova upravna tijela još jednom pokazuju da su kreatori pozitivnih ideja i zbog gore navedenih činjenica zaslužuju veliki kompliment.